Käytännön kysymyksiä

Käytännön kysymyksiä

Miten peruutan aikani?

Ajan peruuttamisessa ole yhteydessä asiakaspalveluumme info@onnenpaikka.fi. Toivomme uuden ajan varaamista sopivalle ajankohdalle peruutuksen sattuessa. Huomioithan, että peruuttamattomista ajoista veloitamme 50%.

Miten voisin säästää kelluntakertojen hinnasta?

Sarjakorteissa on huomattava hintaetu verrattuna yksittäisten kelluntojen hintaan. Kannattaa siis panostaa sarjakortin hankintaan ja ottaa kellunnasta ihana tapa rentoutua! Sarjakortit eivät ole henkilökohtaisia, eli sellaisen voi hankkia vaikka pariskunnalle, perheelle tai vaikka työporukallekin yhteiseksi!

Kuinka paljon on hyvä varata aikaa kelluntaan tullessa?

Olemme varanneet aikaa 90min per kelluntavuoro, eli riittää kun saavut paikalle kelluntavuorosi alkaessa; kerkeät käydä huolellisesti pesulla ennen kelluntaa ja vielä sen jälkeenkin. Aulassa on tarjolla myös teetä kellunnan jälkeen, jolloin voi hetken vielä istahtaa alas ja lähteä rauhassa omaan tahtiin jatkamaan päivää.

Täytyykö piilolinssit ottaa pois kellunnan ajaksi?

Kellumaan mennään ilman piilolinssejä, eli muistathan ottaa piilolinssikotelon mukaan!

Tarvitsenko uimapuvun?

Kellumaan mennään alasti huolellisen pesun jälkeen. Alasti kelluminen on hygienisempää, kuin uima-asuissa kelluminen ja kellunta on myö rennompi kokemus alasti. Kelluntatankki huone on vain sinun käytössäsi varaamanasi aikana, jolloin voit omassa rauhassa mennä ja poistua tankista. Halutessasi saat huoneen oven myös lukkoon.

Kenelle kellunta sopii ja kenelle ei

Onko atooppinen ihottuma este kellumiselle?

Päinvastoin! Suola on atooppiselle iholle hyväksi ja hoitaa atooppistakin ihoa, vaikka alussa se saattaa kirvellä vähän aikaa maltillisesti. Jos kuitenkin iho on selkeästi ärsyyntynyt ja rikki, kannattaa odottaa, että ihon vointi tasaantuu, ja varata aika sitten kelluntaan!

Mitä jos kärsin ahtaanpaikankammosta?

Kelluminen tankissa tuntuu enemmän kuin leijuisi avaruudessa, kuin että olisi suljettuna pieneen tilaan. Kelluessasi olet aina täydessä kontrollissa ympäristöstäsi, pääset koska vain pois tai voit avata halutessasi tankin oven. Jopa hyvin vakavasta ahtaanpaikankammosta kärsivät ihmiset ovat pystyneet nauttimaan kellunnasta ongelmitta. Tule ihmeessä kokeilemaan!

Voinko kellua jos olen kipeä tai minulla on allergiaa?

Jos sinua yskittää, tai nenäsi vuotaa tai on tukossa, sinun voi olla epämukavaa kellunnan aikana. Yskiessä voi saada helpommin suolavettä naamalle ja silmiin, mikä voi kirvellä.

Muutenkin suosittelemme, että pysyt kotona jos olet kipeä.

Voinko kellua jos minulla on astmaa?

Kelluntatankin sisällä oleva ilma on kosteaa ja siihen on höyrystynyt myös suolaa. Suolahöyry edistää hengitysteiden hyvinvointia, ja voi auttaa huomattavasti hengityksen kulkemista. Asiakkaamme, joilla on astma, rakastavat kellumista!

Voinko kellua jos minulla on diabetes?

On suositeltavaa konsultoida hoitavaa lääkäriäsi asiasta ennen kellumaan tulemista.

Tietoa kellumisesta ja kelluntatankista

 

Mitä kellunta on?

Kellunnassa menet kelluntatankkiin, missä on Epsom suolalla kyllästettyä vettä. Korkean suolapitoisuuden ansiosta vesi kannattelee sinua, ja pystyt kellumaan vedessä vaivoitta. Veden lämpötila on lähellä kehonlämpötilaa, jonka seurauksena kehosi ei pysty erottelemaan mitkä osat kehostasi ovat vedessä ja mitkä eivät. Tällä tavoin saavutetaan myös tilaa, jossa aistiärsykkeet ovat minimoitu. Kellunta on yksi tehokkaimmista keinoista saavuttaa rentoutumista ja helpotusta stressiin.

Minkä lämpöistä vesi on?

Veden lämpötila on säädetty niin että se tuntuu neutraalilta ihollasi lämpötilareseptoreille, jolloin et tiedosta vettä samalla tavalla.

Voit halutessasi ottaa kelluntaa ennen hieman normaalia kylmemmän suihkun, jolloin vesi voi tuntu tankkiin mentäessä lämpimämmältä.

Mitä hyötyjä kellumisesta on?

Kellunnan aikana pääset helpommin meditatiiviseen tilaan, joka tuo hyvin rentoutumista niin kehoon kuin mieleen.

Kellunta voi auttaa muun muassa lihasten rentoutumiseen, kipuihin ja stressiin.

Kuinka usein on hyvä kellua?

Periaatteessa voit kellua jopa joka päivä, siitä ei ainakaan ole haittaa. Kellunnasta tuleva rentouttava vaikutus kestää tosin pidempään kuin yhden päivän. Optimaalisesti on suositeltavaa kellua säännöllisesti kerran tai kahdesti viikossa.

Voinko jatkaa normaalia päiväntoimia kellunnan jälkeen?

Kyllä. On hyvä kuitenkin järjestää päiväsi niin, ettei sinun tarvitse kiirehtiä kellunnasta pois. Tilassa on tarjolla teetä, joten voit rauhassa nauttia teestä ennen lähtöäsi.

Varsinkin jos sinulla on unisempi olo tankista tullessasi, niin on hyvä antaa itsellesi hetki ennen kuin lähdet kotiin.

Rypistyykö ihoni vedessä?

Ei. Ihosi reagoi eri tavoin suolaveteen, kuin esimerkiksi kylvyssä ollessasi. Epsom suola ennemmin tekee hyvää ihollesi, ja sitä onkin käytetty vuosisatoja eri iho-ongelmiin. Se ravitsee ihoasi, ja jättää sen hyvin pehmeäksi.

Miksi kellua säännöllisesti?

Säännöllinen kelluminen voi lisätä rentoutumista arjen tasolla ja tehdä siitä pysyvämpää. Pääset säännöllisellä kellunnalla rentoutumiskokemuksessa helpommin syvemmälle, kun prosessista tulee sinulle tutumpi. Jokainen kellunta on kuitenkin omanlaisensa kokemus, jolloin säännöllisellä kellumisella annat itsellesi myös mahdollisuuden kokea kelluntaa laaja-alaisemmin.

Mikä on hyvä pituus kellumiselle?

Suositeltava kellunta aika on 60-90 minuuttia ensikertalaisille. Kun olet tottunut kokemukseen ja sen vaikutuksiin, voit haluta kellua myös pidempiä aikoja.

Millainen kokemus tulee olemaan minulle?

Jokaisen kokemus on henkilökohtainen, eikä sitä voi etukäteen tietää. Useat kellunnassa käyneet kuitenkin kertovat kokeneensa kellunnassa syvää rauhaa ja rentoutumista, lisäksi keskittymistä ja luovuutta. On kuitenkin hyvä olla avoin sille mitä tulee, eikä keskittyä siihen mitä joku muu on kokenut.

Mikä on paras aika päivästä kellua?

Riippuu siitä, mikä on juuri sinulle paras aika. Voit kokeilla kellua eri aikoina, ja huomata miten kellunnan aika vaikuttaa kokemukseesi. Kellonajalla voi olla vaikutusta esimerkiksi koetko kellunnan enemmän rahoittavana, niin on hyvä kokeilla eri aikoja ja löytää itsellesi sopivin.

Kontraindikaatiot / Esteet rentoutuskelluntaan

 • Jos sinulla on tulehtunut iho, avohaava tai uusi tatuointi.
 • Jos sinulla on inkontinenssia.
 • Jos sinulla on epilepsiaa.
 • Jos olet alkoholin vaikutuksen alainen.
 • Jos olet juuri värjännyt hiuksesi.
 • Jos sinulla on munuaisongelmia.
 • Jos sinulla on skitsofrenia.
 • Jos olet ottanut suihkurusketuksen viimeisen 48 tunnin aikana.
 • Jos olet kipeänä, ja voit tartuttaa muita.
 • Jos sinulla on erittäin matala verenpaine.
 • Jos sinulla on riskialtis raskaus.

Meistä kerrottua

Työskentelen teknologia-alalla ja vaikka rakastan työtäni, se vie välillä liikaakin mukanaan. On vaikeaa löytää tapoja rentoutua niin, että oikeasti pääsisi kaikesta irti. Aluksi tankissa oli mukavaa, mutta edelleen ajatukset pyörivät villisti mielessä. Noin 15min kohdalla tunsin rentoutuvani ja seuraavaksi havahduinkin siihen, että olin kellunut melkein koko ajan jossain tietoisuuden rajamailla. Mahtava kokemus, tulen uudelleen!

- Susanna

Ei tarvitse lähteä avaruuteen, koin jo painottomuuden tunteen.

- Johanna

Alkujännityksen jälkeen kokemus oli rentouttava irtiotto arjesta!

- Sara

Painottomana omien ajatusten kanssa oleminen on todella rentouttava kokemus: Suosittelen!

- Mikko

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Varaa aika