Usein kysytyt kysymykset

Vaikuttaako COVID-19 kelluntatankin käyttöön?

Suihkuun ja kellumaan mennään yksin, joten ihmiskontaktit ovat mitättömät kelluntaan tullessa. Kelluminen on siis erittäin turvallista ja ihana tapa rentoutua tämän stressaavan ajan keskellä.

 

Voiko raskaana kellua?

Lyhyesti sanottuna kyllä. Kelluminen voi olla hyvä juttu raskauden aikaan, koska kelluminen helpottaa lapsen tuomaa painoa ja näin helpottaa oloa.

Jos olet yli kolmannella kuulla, tai sinulla pohdituttaa kelluminen raskauden aikana, on suositeltavaa keskustella asiasta lääkärisi kanssa.

Mitä ei kannata tehdä ennen kelluntaa?

kahvin juontia olisi hyvä välttää pari tuntia ennen kelluntaan tulemista. Kofeiinilla on pitkä puoliintumisaika, ja kun kofeiinia on vielä kehossa, se voi aiheuttaa rauhattomuutta kellunnan aikana. Joten taataksesi itsellesi rauhallisen kellunnan, himmaile kahvin kanssa. Toiseksi, ei ole suositeltavaa ajella, vahata tai sokeroida ihokarvoitusta juuri ennen kelluntaa, koska suolavesi voi ärsyttää ja kirvellä ihoa.

 

Miten voin valmistautua kelluntaan?

Voit syödä kevyen aterian noin 60-90 min ennen kelluntaa, ettei nälkä häiritse sinua kellunnan aikana. Mitään muuta valmistautumista et tarvitse.

 

Voiko kuukautisten aikana kellua?

Kyllä. Voit suhtautua siihen samalla tavalla, kuin uimiseen kuukautisten aikana. Vinkkinä, jos käytät tamponia, voit kokeilla levittää vaseliinia naruun, ettei se ime itseensä suolavettä.

 

Voiko kellua, jos on juuri värjännyt hiukset?

Jos hiuksistasi vielä lähtee väriä suihkussa käydessäsi, niin suosittelemme odottamaan vielä muutaman päivän/pesukerran ennen kelluntaan menoa. Kun väriä ei enää lähde hiuksistasi, niin voit huoletta kellua.

 

Voiko kellua, jos on juuri hankkinut tatuoinnin?

Tämä ei ole suositeltavaa. Suolavesi kirveltää ihoa tatuoinnin jäljiltä rikkoutunutta ihoa. Lisäksi on mahdollista, että väritys voi muuttua tai haalistua, ja pilata näin tatuointia. Suositeltava väli tatuoinnin oton ja kellunnan välillä on ainakin 4-6 viikkoa. Aika riippuu tatuoinnin suuruudesta ja kuinka nopeasti iho paranee.

 

Voiko kellua, jos on juuri ottanut lävistyksen?

Lävistys on uutena avohaava, ja suolavesi voi aiheuttaa kirvelyä ja epämukavuutta siihen. Lävistyksen paraneminen riippuu alueesta, missä lävistys on. Kelluminen on ok noin kahdesta viikosta pariin kuukauteen, riippuen alueesta. Netistä voi etsiä tarkempia paranemisaikoja, jos sinulla ei ole valmiiksi tiedossa.

 

Tarvitsenko mukaan jotain erityistä?

Kelluntatilassa on tarjolla hygieniatuotteita ja muuta tarvittavaa. Voit halutessasi ottaa mukaan henkilökohtaisia asioita mitä koet tarvitsevasi, kuten kamman tai harjan hiuksillesi ja kotelon piilolinsseille tai silmälaseille.

 

Voiko tankissa kellua useampi ihminen samaa aikaa?

Meidän kelluntatankkimallimme on tarkoitettu vain yhdelle ihmiselle kerrallaan.

Tarvitseeko minun olla tankissa koko varatun ajan?

Halutessasi voit poistua kelluntatankista ennen kuin aikasi on ohi. Aika tankissa kuitenkin menee yleensä paljon nopeammin, ja voi helposti huomaamattasi olla jo ohi. Tarpeen tullen tankista siis voi nousta aikaisemmin.

Mikä on pisin aika, minkä joku on kellunut tankissa?

Jotkut ovat kelluneet jopa yli 24 tuntia.

Kuka on keksinyt kelluntatankin?

John C. Lilly. Kelluntatankki kehitettiin ensiksi työvälineeksi astronauteille, jotta he pystyisivät harjoittelemaan painottomassa tilassa olemista. 

Kuinka kauan kelluntatankkeja on ollut käytössä?

Ensimmäinen kelluntatankki kehitettiin 1954. Tuolloin kellunta tapahtui veden pinnan alapuolella hengityslaitteen kanssa. Nykyisenlainen kaupalliseen käyttöön tehty tankki kehitettiin 70 -luvun alussa.

Mitä jos kärsin ahtaanpaikankammosta?

Kelluminen tankissa tuntuu enemmän kuin leijuisi avaruudessa, kuin että olisi suljettuna laatikkoon. Kelluessasi olet aina täydessä kontrollissa ympäristöösi. Jopa hyvin vakavasta ahtaanpaikankammosta kärsivät ihmiset ovat pystyneet nauttimaan kellunnasta ongelmitta.

Onko tämä huuhaajuttu?

Kelluntatankit ovat olleet käytössä nyt yli 50 vuotta, ja kellunnasta ja sen hyödyistä on julkaistu useita tutkimuksia, jotka validoivat sen hyödyt. Eli kyseessä ei todellakaan ole huuhaajuttu.

Miten kelluntatankin vesi puhdistetaan?

Jokaisen kellunnan välillä vesi suodattuu moneen kertaan kelluntatankin pumpun ollessa päällä. Kelluntatankin vesi pysyy steriilinä oikeastaan jo veden korkean suolapitoisuuden takia, ja lisäksi tankissa on myös erilaisia veden puhdistussysteemejä, kuten uv - ja otsonointi puhdistusmekanismit, jotka huolehtivat veden puhtaudesta ja ettei vedessä ole mitään epätoivottavaa. Veden pH-arvo tarkistetaan päivittäin ja tarpeelliset allaskemikaalit lisätään veteen tarpeen vaatiessa. 

Voiko tankkiin hukkua jos nukahtaa?

Ei voi. Suolavesi kannattelee, vaikka nukahtaisitkin tankkiin. Nukahtaminen tankkiin on normaalia, ja antaa sinulle yhtä lailla hyvän rentouttavan kokemuksen.

Pääseekö kelluessa meditatiiviseen tilaan?

Meditatiivisen tilaan pääseminen voi tapahtua kehon ja mielen kokonaisvaltaisen rebtoutumisen kautta kelluessa. Emme kuitenkaan voi luvata näin tapahtuvan kaikille ja ainakaan ensimmäisellä kerralla, mutta jos pääsee kelluessa kunnolla rentoutumaan, on meditatiivisen tilan kokeminen mahdollista! 

Meistä kerrottua

Työskentelen teknologia-alalla ja vaikka rakastan työtäni, se vie välillä liikaakin mukanaan. On vaikeaa löytää tapoja rentoutua niin, että oikeasti pääsisi kaikesta irti. Aluksi tankissa oli mukavaa, mutta edelleen ajatukset pyörivät villisti mielessä. Noin 15min kohdalla tunsin rentoutuvani ja seuraavaksi havahduinkin siihen, että olin kellunut melkein koko ajan jossain tietoisuuden rajamailla. Mahtava kokemus, tulen uudelleen!

- Susanna

Ei tarvitse lähteä avaruuteen, koin jo painottomuuden tunteen.

- Johanna

Alkujännityksen jälkeen kokemus oli rentouttava irtiotto arjesta!

- Sara

Painottomana omien ajatusten kanssa oleminen on todella rentouttava kokemus: Suosittelen!

- Mikko

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Varaa aika